A.T.Services
-Beveiliging

Onderdelen en accesoires voor motorvoertuigen


BeveiligingVoor een complete beveiliging van auto’s, bestelwagens, mobilhomes en vrachtwagens bent u bij ons aan het juiste adres !

Als gecertifieerd inbouwbedrijf door Incert kunnen alle voertuigen probleemloos voorzien worden van een alarmsysteem.

AT-Services Stekene
AT-Services

Een alarm kan gemonteerd worden op vraag van een verzekeringsmaatschappij, maar ook vanuit een persoonlijke vraag. Extra beveiliging kan nooit kwaad, we leven spijtig genoeg in een maatschappij waar criminaliteit niet meer weg te denken is.

Bestelwagens worden steeds meer leeg geroofd, gereedschappen kosten handenvol geld en zijn uiteraard benodigd om techniekers hun werk uit te laten voeren. Dievenbendes weten dit ook en buitgemaakte gereedschappen brengen veel geld op in bepaalde circuits.

In mobilhomes zijn dan weer steeds waardevolle voorwerpen aanwezig omdat die motorhome op reis gebruikt wordt als ‘thuis’ . Ook daar merken we een grote stijging in inbraken en pogingen tot diefstal.

Onze alarmsystemen zijn nagenoeg niet te saboteren en zullen zonder fout hun ‘werk’ doen bij een inbraakpoging. Geen enkele inbreker gaat zijn slag kunnen slaan wanneer een sirene staat te loeien.

De meeste systemen zijn ook zelfgevoed. Dit wil zeggen dat zelfs bij sabotage of doorknippen van de bedrading van het alarmsysteem, de sirene steeds geactiveerd zal blijven!

Afhankelijk van het type alarmsysteem kan dit gekoppeld worden aan een traceersysteem en een pager. Hierbij krijgt de eigenaar direct een sms of email op de smartphone wanneer er een inbraakpoging aan de gang is.

Een ander soort beveiliging is een passief anticarjackingsysteem. Hierbij wordt het voertuig niet beveiligd door een alarmsysteem met akoestische meldingen. Dit zijn dan track&tracesystemen met een meldkamer. Deze meldkamer verwittigt automatisch de politie wanneer er een diefstal gebeurt van het voertuig. Afhankelijk van de beveiligingsgraad kan een startblokkering geactiveerd worden na diefstal waardoor de wagen niet meer verplaatst kan worden op eigen kracht. Deze beveiligingssystemen worden meestal gemonteerd op vraag van de verzekering, met als norm TT1, TT2, TT3 en TT4.

Via een app op de smartphone kan er als extra ook een volledige ritregistratie en log bekeken worden, alsook de- en activatie van de startonderbreker kan zelf gemanipuleerd worden.

AT-Services Stekene

Onze alarmsystemen worden steeds aangesloten op het canbus-netwerk van het voertuig. Hierdoor is er een voortdurende communicatie tussen het voertuig en het alarmsysteem. Dit optimaliseert de functionaliteit en minimaliseert de kans op valse alarmen!

Voor de binnenbeveiliging van laadruimtes van bestel- en vrachtwagens en de leefruimte in mobilhomes maken we gebruik van draadloze bewegingsensoren. Ook deze systemen zijn goedgekeurd voor de verzekering, onder de norm AL1.

Uiteraard werkt een alarmsysteem afschrikkend of ontmoedigend voor potentiële inbrekers of personen met slechte bedoelingen. Ze worden echter alleen geactiveerd wanneer er effectief een inbraakpoging plaatsvindt.

Vanuit het oogpunt van ‘ontmoediging voor inbraak’ kan er ook geopteerd worden om beveiligingssloten te monteren op de toegangsdeuren.Hierdoor wordt het quasi onmogelijk om een toegangsdeur van de laadruimte te openen. De sloten zijn steeds uitgevoerd in een geharde metalen legering die sabotage zonder slijpen of doorgedreven manipulatie volledig uitsluit !

AT-Services Stekene

VOLG ONS!