A.T.Services
- Dashcamera

Onderdelen en accesoires voor motorvoertuigen


Dashcamera

Niet alleen om coole Youtube-filmpjes te maken, maar zeker ook als extra ‘wakend oog’ bij vandalisme, verkeers-situaties, ongevallen en nog veel meer! Een dashcam heeft zowel een afschrikkende werking als een extra stuk bewijskracht bij nefaste situaties.

Onze dashcamera’s bezitten een intern geheugen of een verwijderbare µSD kaart waarop alle opgeslagen beelden bewaard worden. Afhankelijk van de grootte van dit geheugen zal het langer duren vooralleer eerder opgenomen beelden overschreven worden.

De beelden kunnen bekeken worden door de dashcam te verbinden via Wifi met de smartphone-app, of door de µsD kaart in een computer te steken.

AT-Services Stekene

Een dashcam wordt bevestigd aan de voorruit, en kan eventueel uitgebreid worden met een exemplaar om aan de achterraam te bevestigen. Hierdoor heb je een beeld van hetgeen er zich voor de wagen afspeelt, maar ook achteraan.

Vanzelfsprekend is dat de dashcam op een plaats gemonteerd wordt die het minste verlies geeft in gezichtsveld. Dit is meestal ergens ter hoogte van of achter de binnenspiegel

AT-Services Stekene

De draden van de dashcam werken we steeds netjes weg, en de aansluiting gebeurt achter het dashbord. Hierdoor wordt deze automatisch geactiveerd wanneer het contact aangezet wordt.

Nog praktischer is om te werken met een PowerMagic module. Deze module zal ervoor zorgen dat de dashcam ook in parkeerstand zal werken (met bewaking van de batterijspanning zodat deze nooit te zwak kan worden om de wagen te kunnen starten) gedurende een ingestelde tijd.

De camera zal in standby gaan wanneer er geen beweging in het camerabeeld is, en begint automatisch op te nemen wanneer er beweging waargenomen wordt. Dit is zeker een meerwaarde wanneer er parkeerschade door andere wagens of vandalisme aangebracht werd.

Indien het gewenst is dat het originele batterijsysteem niet belast wordt (bij elektrische wagens bijvoorbeeld) kan er ook gewerkt worden met een dashcam-batterypack, vergelijkbaar met een grote powerbank. Deze wordt opgeladen tijdens het rijden met de wagen, en kan de dashcam in parkeermodus vele uren van voeding voorzien.

AT-Services Stekene

VOLG ONS!